written by
Bart-Jan Akkers

Beheer je voorraad vanaf je smartphone

Voorraadmanagement 1 min , May 18, 2021

Wist je dat meer dan 26.000 Nederlandse bedrijven geregistreerde barcodes gebruiken om hun producten online te verkopen? Een groei van ruim 20% ten opzichte van 2019. Beheer van de voorraad is blijkbaar belangrijk.

Barcodes zijn nodig omdat ze een rol spelen in bijna elk onderdeel van het bedrijfsproces. Voor bijvoorbeeld voorraad beheer, het doen van bestellingen en voor het kunnen verstrekken van gedetailleerde productinformatie. Een barcode maakt een product écht uniek. Vandaar ook dat barcodes centraal geregistreerd en beheerd worden onder auspiciën van GS1.

Voorraad beheer met je mobiel
Beheer je voorraad door barcode scanning

BarTrack is al jaren actief met een oplossing voor het scannen en bestellen van artikelen op basis van barcodes. Eerst met behulp van een handscanner en sinds kort gewoon met de mobiele telefoon. Door gesprekken met klanten weten wij als geen ander dat het inrichten van voorraadlocaties, het beheren van artikelen en het bijhouden van bestellingen voor veel ondernemers nogal ingewikkeld is. Het ontbreekt ze vaak simpelweg aan overzicht in het woud van software-oplossingen. En dan hebben we het nog niet over de tijd die het kost om dergelijke systemen te implementeren. Tijd is immers geld…..

Nieuw: VoorraadManager

Dat moest anders vonden wij. Daarom hebben wij in nauwe samenwerking met een aantal klanten BarTrack VoorraadManager ontwikkeld. Een slimme oplossing waarmee voorraad beheer voor ieder bedrijf toegankelijk wordt. Via een eenvoudig beheersysteem kun je voorraadlocaties definiëren en daar artikelen aan toewijzen. Vervolgens zelf de barcodes printen die bij deze artikelen horen en deze via de gratis BarTrack App, bestellen. Barcode scannen, controleren en klaar!

Wij zijn ervan overtuigd dat het digitaliseren van voorraadsystemen een cruciale stap is in voorraad beheer. Welke producten liggen op voorraad? Op welke locatie? Wat is de omloopsnelheid is, zodat je tijdig kunt bestellen. Én wij zijn ervan overtuigd dat oplossingen hiervoor alleen omarmd worden als zij eenvoudig in het bedrijf geïmplementeerd kunnen worden.

Daarom is VoorraadManager een online oplossing, zonder ingewikkelde software installatie. Zodat je eenvoudig overzicht hebt over je voorraad, gewoon vanaf je eigen smartphone.

voorraadbeheer voorraadmanagement barcodescannen