written by
Bart-Jan Akkers

Voorraad beheer is er nu voor iedereen

Voorraadmanagement 1 min , May 19, 2021

`In de wereld van logistiek en voorraad beheer buitelen de ingewikkelde termen over je heen. WMS (Warehouse Management System) zou een bekend begrip moeten zijn. En natuurlijk doe je al aan ‘Supply chain optimalisatie’ en is je bedrijf ingericht volgens de beginselen van ‘Agile Logistics’. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Begrijp me niet verkeerd. Voor veel bedrijven is het nadenken over het zo efficiënt mogelijk inrichten van de logistieke keten een levensbehoefte. Maar moet wel gezegd worden dat bij dergelijke organisaties ook de kennis en kunde aanwezig is (of op z’n minst extern beschikbaar) om de vaak complexe toepassingen die daarbij horen, te implementeren.

Wist je dat 52% van de organisaties met een logistieke keten aangeeft’ een beperkt zicht’ te hebben op die keten? En beweert 42% handmatig of helemaal geen beheer van de voorraad te doen (bron: Tconsult).
voorraad beheer voor iedereen
Voorraad beheer

Ik bedoel maar. Er zijn dus ongelooflijk veel bedrijven die worstelen met het verkrijgen van inzicht in het beheer van hun voorraad. Terwijl niemand zal ontkennen dat het belang ervan in deze tijd van onzekerheid alleen maar nòg groter wordt. Het probleem bij veel software-oplossingen is vaak dat ze heel veel kunnen. En ja, dit staat er juist: ‘heel veel kunnen’ is een probleem. Want bedrijven in het mkb hebben al zoveel zorgen (in jargon: aandachtsgebieden). Zoals beperkte groei, verhoogde kosten en tekorten en onzekerheden vanuit leveranciers om er maar een paar te noemen. En daar hoort voorraad beheer inderdaad ook bij.

VoorraadManager

Om deze ondernemers te helpen heeft BarTrack VoorraadManager ontwikkeld. Een volledige VMI-oplossing waarmee je heel eenvoudig online het beheer van je voorraad kunt doen. Zo kun je voorraadlocaties aanmaken, artikelen toevoegen en de minimale bestelhoeveelheid bepalen. En door de uitgebreide statistieken kun je het bestelgedrag real time volgen.

En dat is niet alles. Want via VoorraadManager kun je ook direct je bestellingen doen. Door met de BarTrack Scan app de barcodes van de gewenste artikelen te scannen worden deze direct bij je leverancier besteld. En je kiest zelf bij welke leverancier want dat bepaal je gewoon zelf in de app. En die keuze wordt vervolgens onthouden.

Zo ondersteunen we ondernemers bij het digitaliseren van hun bestelproces. Met een gratis, online tool. Het beheer van je voorraad was nog nooit zo eenvoudig.

voorraadbeheer kostenbesparen